Hlavní obsah

V Jeruzalémě bylo postřeleno několik lidí

– JERUZALÉM
Novinky, ČTK, BBC, znk, Haaretz

Při nepokojích v jeruzalémském Starém Městě bylo zraněno několik lidí. Izraelský deník Haaretz s odvoláním na Rádio Israel informoval o deseti zraněných. Na místě zasahovali záchranáři a policie.

Článek

Podle rádia incident vznikl poté, co jeden palestinský muž sebral zbraň izraelskému strážci u Brány Jaffa v křesťanské čtvrti. Strážce hlídkoval před budovou utraortodoxního náboženského sdružení Ateret Kohanim, upřesnila agentura AFP.

Útočník byl zastřelen, sedm kolemjdoucích bylo zraněno lehce a dva středně.

Policie po útoku vyhlásila ve městě pohotovost před pátečními modlitbami ve Starém městě.

Útočníka zabil kolega postřeleného

Policejní komisař Aharon Franco uvedl, že se útočníkovi, obyvateli čtvrti, podařilo strážci zbraň odebrat a postřelit ho do dolní části těla.

Franco doplnil, že útočník poté z místa činu utekl. Další strážce jej pronásledoval a střilel po něm. Nakonec se mu podařilo Palestince zabít, mezitím ale postřelil kolemjdoucí. Zranění byli převezeni do nemocnice.

Svědek incidentu řekl rádiu, že strážce střílel do Palestince i poté, co bylo jasné, že je mrtvý. Tím přivodil další zranění mezi civilisty.

Bezpečnostní složky uvedly, že útočníkovi bylo kolem dvaceti let a neměl u sebe dokumenty. Policie a bezpečnostní služba Shin Bet se snaží vyhledat jeho rodinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám