Hlavní obsah

V Ankaře vykolejil rychlovlak, devět mrtvých, desítky zraněných

– Ankara • Aktualizováno

Nejméně devět mrtvých a 47 zraněných si podle upřesněné bilance ve čtvrtek ráno vyžádala nehoda vysokorychlostního vlaku v turecké metropoli Ankaře. Uvedl to list Daily Sabah s odvoláním na ministra dopravy Mehmeta Cahita Turhana. Rychlík se srazil s lokomotivou, následně vykolejil a narazil do nadchodu, který se na něj zřítil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Ankaře vykolejil rychlovlakVideo: Reuters

 
Článek

Vysokorychlostní vlak byl na cestě z Ankary do města Konya, které leží jižně od metropole. Když vlak vyjížděl v 6:36 místního času (4:36 SEČ) z nádraží, narazil čelně do lokomotivy, která se vrátila z kontroly kolejí. Následně nejméně dva vagony rychlíku vykolejily a narazily do nadchodu. Ten se zřítil na vagony.

Agentura DPA uvedla, že neštěstí se stalo ve stanice Marşandiz v západní části Ankary.

Zemřeli tři strojvůdci, dva v rychlíku a jeden v lokomotivě. Další strojvůdce z lokomotivy byl zraněn, uvedl Turhan. Kdo jsou další mrtví, nebylo zatím specifikováno. Není tedy jasné, zda šlo o cestující nebo lidi, co se pohybovali po nadchodu.

Foto: Tumay Berkin, Reuters

Trosky vykolejeného vlaku, na který se zřítil nadjezd

Část zraněných musela být převezena do nemocnice.

Záchranáři dál prohledávají trosky. „Doufáme, že už nenalezneme žádné další mrtvé,” uvedl místní guvernér Vasip Şahin po nálezu čtvrté oběti. Později se ale našlo dalších pět mrtvých.

Reklama

Výběr článků

Načítám