Hlavní obsah

Turečtí rybáři zachránili topící se syrské batole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara

Dvojici tureckých rybářů oslavují jako hrdiny poté, co minulou středu v Egejském moři zachránili syrskou rodinu včetně osmnáctiměsíčního batolete. Loď s uprchlíky mířícími na řecké ostrovy se potopila u tureckého letoviska Kuşadasi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turečtí rybáři zachránili 18měsíční syrské batoleVideo: Recep Evran, Reuters

 
Článek

Cenap Gumran a Recep Evran se nacházeli poblíž a zasáhli. Poté, co z vody vytáhli tři lidi, všimli si rok a půl starého chlapce, který sice na sobě měl plovací vestu, ale na hladině ležel nehybně obličejem ve vodě.

„Je naživu, je naživu,“ křičel Evran, jakmile chlapce vytáhli na palubu a on si uvědomil, že dítě není mrtvé. Evran ho proto hned začal oživovat.

Rodině pak úřady poskytly dočasné ubytování ve Smyrně. Rybáři se tam o víkendu vydali na návštěvu. „Darovali jste mu druhý život, jsme vám vděčni. Bůh vám žehnej,“ děkovala podle agentury Reuters chlapcova matka zachráncům.

Podle Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky dorazilo letos do Řecka téměř 400 000 lidí, většinou běženců z válečné Sýrie, Afghánistánu a Iráku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám