Hlavní obsah

Tajemník íránského ministra zdravotnictví má koronavirus. Na tiskovce nevypadal dobře

Teherán

Tajemník íránského ministra zdravotnictví Iradž Harírči, na kterém bylo vidět při pondělní tiskové konferenci k šíření nemoci Covid-19 v zemi, že se necítí dobře, přiznal v úterý, že je nakažený koronavirem. Skončil v karanténě. Oznámil to na videu pro agenturu FARS.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Náměstek íránského ministra na tiskové konferenci nevypadal dobře, potvrdil se u něj koronavirusVideo: Reuters

 
Článek

Na tiskové konferenci si Harírči opakovaně otíral kapesníkem obličej, jak se potil, zřejmě už měl horečku. Na videu zveřejněném v úterý polostátní agenturou FARS řekl, že je nakažen. Optimisticky ale dodal: „Jistě koronavirus porazím.“ Ani na tomto videu však nevypadal moc dobře.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Mluvčí ministerstva zprávu potvrdil a dodal ve státní televizi, že tajemník ministra, který měl na starosti paradoxně právě boj s epidemií Covid-19, je nyní v karanténě doma.

Oficiálně si koronavirus 2019-nCoV vyžádal v zemi 17 obětí, ale podle politika z nejvíce postiženého města Kom jen v něm nemoci podlehlo 50 lidí.

Koronavirus zabil v Íránu už 50 lidí, zdravotníci před pacienty utíkají

Blízký a Střední východ

Mezi nakaženými je také poslanec za Teherán Mahmúd Sádeghí. „Mám pozitivní test na koronavirus... Nezbylo mi moc naděje, že můj život na tomto světě bude pokračovat,“ napsal na Twitteru podle ČTK. Zároveň vyzval šéfa íránské justice, aby propustil politické vězně a zabránil tak, že se nakazí. Během trvání nákazy by podle něho měli dostat možnost být se svými rodinami.

Z Íránu se koronavirus rozšířil do dalších zemí – Iráku, Libanonu, Ománu, Bahrajnu a Kuvajtu. Turecko dalo do karantény všech 132 lidí na palubě letadla Turkish Airlines, které letělo do Ankary z Teheránu.

Budou testováni na nákazu a stráví v izolaci dva týdny. CNN-Türk uvedla, že u sedmnácti cestujících je podezření na nákazu. Je mezi nimi tucet lidí z Komu.

Reklama

Výběr článků

Načítám