Hlavní obsah

Syrského aktivistu pohřbili zaživa, nářky a prosby o milost mu nepomohly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se ve čtvrtek objevilo drastické video ze Sýrie, které neznámý odesílatel poslal několika arabským televizím. Skupina mužů na záběrech zaživa pohřbívá údajného aktivistu. V týž den otřásla městem Hamá silná exploze. Podle syrské vlády zemřelo 16 lidí, podle opozice 70.

BEZ KOMENTÁŘE: V Sýrii pohřbili muže zaživa

 
Článek

Muži na videu zůstává nad zemí už jen hlava. Skupina mužů v uniformách ho proklíná za to, že bral peníze za materiály zasílané televizím. Muž prosí o život marně, lopaty ho zasypou zeminou. Video údajně dali k dispozici kolegové oběti.

Další násilí si vybíralo ve čtvrtek daň na lidských životech v Hamá, kde zasáhl silný výbuch budovu v jižní části města. Dům byl zcela zničen.

Syrská vláda tvrdí, že tam zemřelo 16 lidí a příčinou exploze byla nehoda. Budova podle vlády sloužila jako výrobna bomb pro povstalce, které úřady označují za teroristy.

Opozice ale hovoří o 70 mrtvých včetně 13 dětí a 15 žen. Budova podle nich byla ostřelována armádou, dokonce se objevila podezření z útoku balistickou raketou Scud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám