Hlavní obsah

Syrská armáda hlásí dobytí další části rozděleného Aleppa

– Damašek • Aktualizováno

Syrská armáda v neděli podle agentury Reuters ohlásila dobytí další části města Aleppo, kterou dosud ovládali povstalci. Za poslední dva dny je to druhá čtvrť ve východní části rozděleného města, nad níž prý vojáci převzali kontrolu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky střetů syrské armády a rebelů a ruského náletu na továrnu poblíž AleppaVideo: Reuters

 
Článek

V sobotu vládní oddíly oznámily, že ovládly čtvrť Masakin Hananu. V neděli armáda informovala, že její jednotky postoupily do sousední lokality Džabal Badr. Boj o Aleppo se stále více dotýká civilního obyvatelstva: lidé opouštějí svá dosavadní útočiště a chtějí utéct do míst, kde se nebojuje.

Armáda se snaží dobýt východní část města, kterou ovládají povstalci. Od začátku ofenzivy podle exilové opozice zahynulo celkem 212 civilistů, z toho 27 dětí. Dobytí Aleppa by bylo pro syrského prezidenta Bašára Asada velkým vítězstvím po šesti a půl letech bojů.

Na Aleppo těžce dopadá humanitární krize způsobená vleklou válkou. Podle odhadů je ve východní části Halabu na 275 000 lidí, kteří nemají přístup ke zdroji potravin ani k lékům. Poslední zásoby jídla OSN v oblasti rozdělila 13. listopadu. Situaci komplikuje i blížící se zima a klesající teploty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám