Hlavní obsah

Ruské lodě zaútočily na Islámský stát v Sýrii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Lodě ruského námořnictva ve Středozemním moři vypálily střely Kalibr na pozice Islámského státu (IS) na západě Sýrie. Na prohlášení ruského ministerstva obrany upozornila v pátek státní agentura RIA Novosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruské lodě zaútočily na Islámský státVideo: Reuters

 
Článek

„Fregaty Admirál Essen, Admirál Grigorovič a ponorka Krasnodar vypálily z východní části Středozemního moře šest střel s plochou dráhou letu Kalibr proti teroristické skupině Islámský stát v Sýrii,“ uvedla ruská obrana.

Střely podle prohlášení zasáhly a zničily velitelství IS a také muniční sklady radikálů v provincii Hamá.

Foto: Ministry of Defence of the Russian Federation/Handout, Reuters

Odpálení střely s plochou dráhou letu z ruské lodi ve Středozemním moři

Foto: Ministry of Defence of the Russian Federation/Handout, Reuters

Útok ruských lodí ve Středozemním moři

Ruské velení doplnilo, že o útoku předem informovalo Turecko a Izrael. Spojené státy přímo informovány nebyly poté, co Moskva tento týden vypověděla spolupráci kvůli sestřelení letounu syrského vojenského letectva Američany.

Rusové použili v Sýrii střely Kalibr už dříve. Naposledy se tak stalo koncem května u Palmýry. [celá zpráva]

Střela Kalibr existuje ve variantě protilodní i protipozemní střely a vyrábějí se i zvlášť verze pro odpalování z lodí a ponorek. Protipozemní varianta má dolet 2600 kilometrů a je vybavena systémy pro překonání protiletadlové a protiraketové obrany. Například za letu neustále mění výšku a směr.

Reklama

Související články

Spojenci shazují nad Rakkou bílý fosfor

Mezinárodní koalice vedená Spojenými státy při podpoře arabsko-kurdských jednotek dobývajících baštu Islámského státu (IS) v syrské Rakce používá bílý fosfor....

Výběr článků

Načítám