Hlavní obsah

Rebelové nabízí za Asada 25 miliónů. Chtějí ho živého, nebo mrtvého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara

Opoziční Syrská svobodná armáda zaplatí za dopadení prezidenta Bašára Asada 25 miliónů dolarů (473 miliónů korun). Odměnu dostane kdokoliv, kdo Asada dostane živého, nebo mrtvého. V úterý to uvedla turecká agentura Anatolia.

Foto: Profimedia.cz

Syrský prezident Bašár Asad

Článek

Nejmenovaný velitel povstalců agentuře řekl, že peníze pochází z darů podnikatelů nesouhlasících s Asadovou politikou.

Oznámení o vypsání odměny za hlavu prezidenta, s nímž opozice válčí od loňského března, přišlo v týž den, kdy západní diplomaté přiznali, že do konfliktu v Sýrii se vměšují sílící počty islámských bojovníků ze zahraničí, o nichž není jisté, zda mají spojení na radikály z Al-Káidy.

„Potřebujeme nutně identifikovat politické a vojenské vůdce, kteří umějí jasně říct, že jim jde o politickou dohodu a ukončení bojů,“ citoval server Haaretz jednoho z diplomatů, jehož jméno nezveřejnil.

„Situace je velice složitá a nesoudržnost opozice je zřejmě největší překážkou,“ řekl poradkyně amerického ministerstva obrany pro Sýrii a Blízký východ Melissa Daltonová. Dodala, že konflikt v Sýrii nenabízí žádné dobré scénáře.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám