Hlavní obsah

Při náletu na syrský Idlib zahynulo 22 civilistů, včetně 15 dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při náletu na severosyrské město Idlib, které je v držení protirežimních povstalců, zahynulo ve středu 22 civilistů, včetně 15 dětí. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na místní záchranáře. Podle nich za bombardováním stojí zřejmě syrská vláda či její spojenec Rusko.

Foto: Ammar Abdullah, Reuters

Obyvatelé Idlibu na severozápadě Sýrie na místě loňského leteckého útoku

Článek

Civilní záchranářský tým, známý jako Bílé přilby, ve středu oznámil, že po ranním leteckém útoku celý den z trosek vyprošťoval oběti. Celkem nalezl 22 lidí, včetně 15 dětí.

O 21 mrtvých civilistech v Idlibu informovala i exilová organizace syrských ochránců lidských práv (SOHR), která nálet přičetla ruským letounům.

V Idlibu je nyní kromě místních obyvatel také mnoho tisíc uprchlíků z nedalekého Aleppa, které loni v prosinci zcela obsadily síly syrského prezidenta Bašára Asada. Jeho režimu Rusko od roku 2015 intenzivně pomáhá, což se projevilo v obratu na bojišti ve prospěch Asadovy armády a jeho spojenců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám