Hlavní obsah

Papež zahajuje návštěvu Blízkého východu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Papež František v sobotu kolem poledne přistál v jordánské metropoli Ammánu a zahájil tam třídenní návštěvu Blízkého východu. Kromě Jordánska zavítá pak v neděli a v pondělí také na palestinský západní břeh Jordánu a do Izraele.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Papež odletěl na návštěvu Blízkého východuVideo: Reuters

 
Článek

V Jordánsku čeká papeže po přijetí u královského páru čeká mše, která začne na ammánském stadionu ve tři hodiny odpoledne středoevropského času. Až 1400 mladých Jordánců má při ní projít prvním přijímáním. Ve farnostech na ni bylo rozdáno na 50 000 vstupenek.

Pak pojede František k řece Jordán do míst, kde podle křesťanské tradice působil Jan Křtitel. V Betánii na Jordánu, kde byl pokřtěn Ježíš, se sejde také se syrskými uprchlíky a hendikepovanými lidmi. Podle jordánských sdělovacích prostředků by tohoto setkání mohl využít k tomu, aby se vyjádřil k syrskému konfliktu.

V sedmimilionovém Jordánsku se ke křesťanské víře hlásí asi 250 000 lidí, ve dvacetimilionové Sýrii až deset procent občanů. Podle dostupných údajů je mezi milióny syrských uprchlíků, jež vyhnal vleklý syrský konflikt z domovů, na 400 tisíc křesťanů. Jordánsko přijalo na 600 tisíc syrských běženců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám