Hlavní obsah

Palestinka se pokoušela zaútočit nožem na pohraničníky, zastřelili ji

Jeruzalém

Po celý víkend pokračovaly střety mezi Izraelci a Palestinci, které si vyžádaly desítky zraněných a několik mrtvých. Při posledním se pokusila Palestinka napadnout u vchodu do Jeskyně patriarchů v Hebronu pohraničníky. Byla zastřelena.

Foto: Mussa Issa Qawasma, Reuters

V Hebronu odvážejí zasaženou Palestinku

Článek

Žena čekala u vchodu, ale chovala se podezřele. Když ji pohraničníci požádali, aby se identifikovala, vytáhla nůž a šla k pohraničníkovi, na kterého křičela. Zastřelili ji.

V neděli se v Hebronu stal další občan Izraele terčem útoku. Osadník u Guš Etzionu zastavil, když na jeho auto házeli Palestinci kameny. Na oplátku po nich vystřelil. Nevěděl, zda nějakého zasáhl, ale v hebronské nemocnici byl ošetřován postřelený Palestinec.

U osady Ariel byl pobodán později další Izraelec. Útočník utekl, napsal list Ha´arec.

Při víkendových střetech byli zabiti dva Palestinci a izraelská dívka utrpěla popáleniny na 35 procentech těla, když na auto, jímž jela, hodili Molotovův koktejl, uvedl list Ha´arec.

Při pátečních nepokojích, kdy izraelské síly použily na západním břehu Jordánu a u pásma Gazy gumové projektily i ostrou munici, bylo zraněno 95 Palestinců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám