Hlavní obsah

Palestinka napadla nožem izraelské policistky, další útočník zabil pasažéra auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

U Hebronu na Západním břehu Jordánu byla v pátek ráno zastřelena Palestinka, která zaútočila nožem na izraelské policistky. Odpoledne pak v téže oblasti zaútočil ozbrojený Palestinec na izraelský automobil, jednoho z pasažérů zabil a tři zranil. Útočníka Izraelci hledají.

Foto: Baz Ratner, Reuters

Židovská osada u Hebronu

Článek

Oba útoky následují po čtvrteční vraždě, kdy mladý Palestinec v židovské osadě Kirjat Arba na Západním břehu ubodal třináctiletou dívku, která zrovna spala ve svém pokoji. Na místě byl zastřelen. [celá zpráva]

Žena, která pocházela z téže vesnice jako vrah, ráno vzbudila podezření izraelské hlídky na kontrolním stanovišti u Hebronu. Policejní mluvčí Luba Samriová řekla, že policisté Palestinku odvedli do místnosti a chtěli ji prohledat. Žena ale vytáhla nůž proti jedné z policistek. „Druhá rychle zareagovala a na teroristku vystřelila,” sdělila mluvčí.

Podle palestinských úřadů byla útočnicí sedmadvacetiletá žena z vesnice Bání Naím, odkud pocházel i devatenáctiletý mladík, který zabil ve čtvrtek třináctiletou dívku.

V pátek odpoledne začal u silnice poblíž Hebronu střílet na motoristy ozbrojený Palestinec. Jednoho muže zabil a další tři pasažéry zranil. Je mezi nimi jedna žena, jejíž zranění jsou vážná. Armáda po střelci pátrá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám