Hlavní obsah

Pákistánským jihem se přehnal cyklón

Novinky, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARÁČÍ

Tisíce lidí byly evakuovány z pákistánského pobřeží při Arabském moři před cyklónem, který vnesl zmatek do života na jihu země. Námořnictvo pátrá po množství lodí, které se v bouři ztratily.

Článek

Silný vítr s deštěm způsobily sesuvy půdy v jižní provincii Balúčistán. Meteorologové předpovídají v oblasti záplavy. Cyklón, jenž se přesouvá na severozápad, ale podle nich ztratí na síle a nezasáhne největší město Karáčí. Ani tomu se ovšem v posledních dnech nevyhnuly vytrvalé dešťové přívaly, které si vyžádaly nejméně 200 obětí. Podobné problémy mají na jihu Indie, tam zahynulo v důsledku záplav na 140 osob.

V Balúčistánu opustilo domovy na 120 000 lidí. Přemístili se do vyšších poloh. Podle nepotvrzených zpráv v oblasti zahynulo 12 hinduistických poutníků.

Na moři úřady evidují velké množství ztracených lodí. Námořnictvo oznámilo, že nejméně jedno rybářské plavidlo se potopilo, jeho dvanáctičlenná posádka se však zachránila.

Reklama

Výběr článků

Načítám