Hlavní obsah

Nová ofenzíva proti Aleppu: Armáda bombarduje místa, kde je čtvrt miliónu civilistů

Damašek

Syrská armáda ve čtvrtek ohlásila novou ofenzívu proti východním částem města Aleppa, které kontrolují povstalci. Letectvo v noci na pátek pokračovalo v intenzivním bombardování míst, kde se také nachází okolo čtvrt miliónu obyvatel. Tamní civilní obrana oznámila, že letadla útočí na její objekty a že od rána přišlo o život přes 70 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Syrské letectvo bombardovalo AleppoVideo: Reuters

 
Článek

Armáda podle státních médií civilisty varovala, že se mají vyvarovat míst, kde operují „teroristé“. Není jasné, zda se chystá v nejbližší době i pozemní ofenzíva.

Foto: Sultan Kitaz/File Photo , Reuters

V bojové oblasti v Aleppu uvízlo čtvrt miliónu civilistů.

Těžké nálety na čtvrtě ovládané vzbouřenci pokračovaly druhou noc v řadě. Podle BBC bylo zabito nejméně 13 osob. Během předchozí noci zahynulo podle místních zdravotníků přinejmenším 45 lidí. Jeden z lékařů viděl nad městem přelétat pět ruských letounů, informovala agentura Reuters. Podle opoziční organizace SOHR podniklo od půlnoci letectvo nejméně 30 náletů.

Syrská armáda zahájila novou ofenzívu proti Aleppu.

Ministři zahraničí USA a Ruska John Kerry a Sergej Lavrov se snaží zachránit příměří, které tento týden zkolabovalo. Jejich čtvrteční jednání ale posun nepřineslo. Podle Kerryho je potíž na straně ruské a syrské armády. Lavrov oponoval tvrzením, že palbu musí zastavit i opozice.

Vyslanec OSN pro Sýrii Staffan de Mistura popsal setkání jako „dlouhé, lopotné a neuspokojivé“.

USA vyzbrojují Kurdy, stěžuje si Erdogan

K dění v Sýrii se nově vyjádřil i turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, když zkritizoval USA za to, že dodávají zbraně kurdským milicím na severu Sýrie, kde Turci útočí s cílem zatlačit od hranice nejen Islámský stát, ale také Kurdy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám