Hlavní obsah

Neexistuje žádný důkaz, že džihádista John je můj syn, otočil otec podezřelého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuvajt

Džihádista John nemusí být můj syn, neviděl jsem žádný důkaz, tvrdí nově otec podezřelého Jassem Emwazi. Přitom ještě v neděli měl kuvajtským vyšetřovatelům přiznat, že jeho manželka poznala syna Mohammeda hned na videu s první vraždou amerického rukojmí v zajetí Islámského státu v Sýrii. Emwazi starší si najal právníka, aby svou rodinu bránil před pomluvami.

Foto: SITE Intel Group, Reuters

Samozvaného popravčího Islámského státu média identifikovala jako Londýňana kuvajtského původu Mohammeda Emwaziho.

Článek

„Nic z toho, co obíhá v médiích, nedokazuje, že obviněný údajný popravčí Islámského státu je můj syn Mohammed,“ řekl Jassem Emwazi kuvajtskému listu Al-Qabas.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Chci Kuvajťanům vzkázat, že spousta zpráv jsou fámy. Jelikož jsem měl pocit, že někteří lidé jim věří, najal jsem právníka, aby mě bránil a dokázal, že to, co se říká, není pravda,“ dodal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britské noviny odhalily tvář džihádisty Johna na fotografii ze základní školyVideo: Reuters

Jak upozornila agentura AFP, není jasné, proč Emwazi vzal zpět svou dřívější výpověď, že s manželkou syna poznali hned na videu s vraždou prvního rukojmího, Američana Jamese Foleyho z loňského srpna. [celá zpráva]

Podle AFP má Emwazi právníka v Kuvajtu i v Británii, kde rodina donedávna žila.

Mohammeda Emwaziho na videích Islámského státu poznali i přátelé. [celá zpráva]

Kuvajťan, který vyrostl a vystudoval v Londýně, je v Sýrii od roku 2013. Figuruje na několika záběrech se zavražděnými západními rukojmími včetně nedávných snímků se zabitými japonskými zajatci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám