Hlavní obsah

Na internetu se objevilo video s uneseným reportérem BBC

Novinky, BBC, rei, The Guardian, The Daily Telegraph, Al Jazeera.com
GAZA

Na internetu se v pátek objevil videozáznam s uneseným britským reportérem BBC Alanem Johnstonem, který byl unesen v pásmu Gazy 12. března. Záznam zveřejněný příslušníky Armády islámu zkoumá britské ministerstvo zahraničních věcí. Informovala o tom britská média.

Článek

Johnston oblečený v červeném svetru na záznamu vyzývá k ukončení bojkotu palestinského režimu ze strany západních zemí a zmiňuje se též o Iráku a Afghánistánu. Dodává, že se těší dobrému zdraví a jeho únosci se o něj dobře starají. Zatím není jasné, kdy byl záznam pořízen. 

Reportér BBC byl v pásmu Gazy unesen před 12 týdny [celá zpráva] a palestinská samospráva uváděla, že by se měl brzy dostat na svobodu. [celá zpráva]

K únosu se původně nikdo nepřihlásil a nevznesl ani žádné požadavky. V dubnu oznámila dosud neznámá skupina Brigády tavhíd a džihád, že Johnstona zabila. [celá zpráva] Své tvrzení ale nepotvrdila.

Reklama

Související články

Ozbrojenci v Gaze unesli reportéra BBC

Maskovaní palestinští ozbrojenci unesli v pondělí reportéra BBC, když ho ve městě Gaza přinutili opustit svůj automobil. Novináři se podařilo před zajetím...

Výběr článků

Načítám