Hlavní obsah

Klaus zakončil návštěvu Kuvajtu, povečeřelo s ním 300 lidí

Novinky, Miroslav Benč (Kuvajt)
Kuvajt

Prezident Václav Klaus v úterý zakončil třídenní státní návštěvu Kuvajtu. Ještě v pondělí se účastnil kuvajtsko-českého podnikatelského fóra. Později pak na jeho počest uspořádal večeři předseda vlády Kuvajtu, šejk Mohamed Al-Sabah. A krize nekrize, země bohatá na ropu si může dovolit prezidenta evropské země královsky pohostit.

Článek

Do paláce Bayan se sjelo přes tři sta hostů, od české delegace, členů vládnoucí rodiny po nejrůznější generály a velvyslance. Šejk nejdříve uvítal členy české delegace, podnikatelskou misi a české novináře. Pak šli na řadu všichni ostatní.

A menu? Vskutku se nešetřilo. Jako polévka se podával vývar s lanýžovou příchutí, následoval předkrm - humr s omáčkou a místní speciality jako krevetový koktejl či jehněčí steak s rýží. Hlavní chod spočíval v pštrosím mase s brusinkovou omáčkou, bramborami a zeleninou. Menu zakončil dezert - pistáciové créme bruleé.

Netradiční ale byly podávané nápoje - žádný alkohol, jen džus a voda. Na závěr čaj a arabská káva.

Vše přitom proběhlo ve velkém spěchu, po hodině se šejk s prezidentem Klausem zvedli a po nich opustili nádherně vyzdobený sál všichni hosté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám