Hlavní obsah

Jordánský policista postřílel instruktory včetně dvou Američanů

Ammán
Aktualizováno

Jordánský policista zabil v pondělí ve výcvikovém středisku dva americké instruktory, jednoho jihoafrického a tři jordánské policisty. Šest dalších lidí zranil, než byl zastřelen, uvedly jordánské bezpečnostní zdroje.

Foto: Maya Alleruzzo, ČTK/AP

Američtí instruktoři sledují výcvik speciálních sil Iráku, Jordánska a Libanonu.

Článek

Policista obrátil zbraň proti Američanům ve výcvikovém středisku v Muakaru u Ammánu, které Spojené státy založily pro výcvik palestinských a iráckých bezpečnostních sil.

Příčina útoku není známa. „Zatím není jasné, zda střelba byla důsledkem hádky mezi policisty a najatými instruktory,“ uvedly jordánské bezpečnostní zdroje.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Střelce, údajně policejního kapitána a otce dvou dětí, zabili další policisté. Původně se uvádělo, že kapitán jordánské policie po útoku spáchal sebevraždu.

Mezi čtyřmi zraněnými jsou dva Američané a čtyři Jordánci.

Jordánsko stojí v současném konfliktu s Islámským státem a dalšími radikálními muslimskými skupinami na straně Washingtonu. Účastní se i náletů na IS. Jednoho z jordánských pilotů, který se svým strojem havaroval, upálil na začátku roku Islámský stát.

Jordánská společnost je však rozdělena, část považuje angažmá ve válce za rizikové a jiní mají pocit, že království podporuje Američany v boji proti souvěrcům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám