Hlavní obsah

Jemenský ministr obrany přežil pumový atentát

Novinky,
Aden
Aktualizováno

Podrobnosti k atentátu zatím známy nejsou. Podle některých zpráv byly při průjezdu kolony odpáleny na dálku nálože v zaparkovaném autě, podle dalších toto auto řídil sebevražedný atentátník. Jiné agentury tvrdí, že na kolonu byly vrženy granáty.

Foto: Profimedia.cz

Několik vojáků bylo zraněno.

Článek

Jak informovala agentura Reuters, útok měl na svědomí sebevražedný atentátník, který se u kolony u výjzedu z tunelu odpálil ve svém autě. Ve voze v čele konvoje bylo zraněno sedm vojáků. Podle svědků byl slyšet silný výbuch, po kterém vozidlo útočníka začalo hořet.

Vyšetřovatelé se nejprve domnívali, že byla nálož odpálena na dálku, poté však v autě nalezli tělo asi devatenáctiletého muže. Ze způsobu provedení vyšetřovatelé usuzují na síť al-Káida.

Ministr Ahmad přežil jeden útok už 30. srpna, když jeho konvoj najel na minu. Dva muži z jeho ochranky tehdy útok nepřežili.

Atentát byl spáchán jen několik dní poté, co se do země v pátek vrátil neoblíbený prezident Alí Abdulláh Sálih, o jehož odstoupení usiluje opozice.

Ten se stal také terčem atentátu, při kterém na začátku června utrpěl vážná zranění včetně hlubokých popálenin. Léčil se v Saúdské Arábii.

Zranila ho nálož, která vybuchla v komplexu prezidentského paláce. Ani u prezidenta se původně neuvádělo, jak vážná utrpěl poranění.Atentát ne něj se také připisuje al-Káidě, která má v zemi silné pozice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám