Hlavní obsah

Jemenská armáda ostřeluje protivládní demonstranty

– Saná

Jemenské armádní síly pokračují třetím dnem v ostřelování tábora protivládních demonstrantů v hlavním městě Saná. V noci na úterý zastřelili nejméně dvě osoby a celkový počet se od neděle vyšplhal na více než padesát, napsala BBC s odkazem na vyjádření zdravotníků.

Článek

Exploze a střelby se ozývaly městem celou noc a ještě před úsvitem nabyly na síle, popsali svědkové. „Vraceli jsme z modliteb a najednou poblíž z ničeho nic dopadla raketa. Někteří lidé se skáceli na zem. Když přišla druhá, viděli jsme dva zabité mučedníky,“ řekl agentuře Reuters Manea Al-Matarí.

Na střechách jsou rozmístěni ostřelovači, kteří pálí po demonstrantech. Vojáci zároveň bojují s jednotkou, která před měsícem zběhla na stranu opozice. Do útoků proti nim se zapojilo i letectvo.

Skupiny protestujících se shromažďují na různých místech Saná dlouhé měsíce a vyzývají prezidenta Alího Abdalláha Salíha k odstoupení. Salíh, který vládne zemi přes tři desetiletí, to odmítá, ačkoliv pobývá v Saúdské Arábii, kde se léčí po operaci zranění utrpěného během raketového útoku na prezidentský palác. Prezident prohlašuje, že se do vlasti vrátí.

Reklama

Související témata:

Související články

Jemenskému básníkovi vyřízli jazyk

Na internetu se objevily v úterý záběry z jemenské televize, které zachycují 23letého básníka poté, co mu byl uříznut jazyk. Terčem brutálního útoku se stal 3....

Výběr článků

Načítám