Hlavní obsah

Izrael ze vzduchu zaútočil na radikály v Gaze, tři zabil

Novinky, BBC, aš, Ha´arec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM/GAZA

Tři palestinští radikálové zahynuli v úterý při izraelském náletu na jih pásma Gazy. O útoku informovala palestinská nemocnice a potvrdila ho izraelská armáda.

Článek

Izraelské letectvo potvrdilo, že ve středu útočilo na ozbrojené muže, kteří údajně mínili zahájit palbu na izraelská postavení nedaleko bezpečnostní bariéry. Podle armády stejní muži podnikali podobné útoky už v minulosti. Palestinští svědci uvedli, že není jasné, ke které radikální skupině trojice patřila.

Podobný útok uskutečnil Izrael už v pondělí, kdy ve střední části pásma zabil šest členů Hamásu. I tento útok Izrael přiznal, ale popřel, že by byl proveden ze vzduchu.

Také v úterý akci předcházelo ostřelování pouště Negev ze strany Palestinců. Zasáhly ji tři střely, které nezpůsobily žádné škody.

V úterý také izraelští vojáci zabili u Nábulusu na Západním břehu Jordánu ozbrojeného 38letého Násira Mabruka z Lidové fronty osvobození Palestiny. Střílel na vojáky, kteří palbu opětovali. Další Palestinci házeli na izraelské vojáky granáty, žádného však nezranili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám