Hlavní obsah

Izrael v reakci na útok v Tel Avivu posílá stovky vojáků na Západní břeh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tel Aviv
Aktualizováno

Izraelská armáda v reakci na teroristický útok dvou Palestinců v Tel Avivu oznámila, že kromě dalších opatření pošle na Západní břeh Jordánu dva další armádní prapory, tedy několik set vojáků. Vláda současně zrušila cestovní povolení desítkám tisíc lidí.

Foto: Mussa Issa Qawasma, Reuters

Izraelští vojáci kontrolují Palestince u vstupu do města Jatta na Západním břehu Jordánu. Po útoku v Tel Avivu zpřísnil Izrael bezpečnostní opatření.

Článek

Armáda vyšle na západní břeh pěchotu i členy speciální jednotky.

Není to jediná reakce izraelských úřadů na masakr na oblíbeném tržišti Sarona Market. Úřady současně zrušily cestovní povolení vydaná pro Palestince u příležitosti muslimského postního měsíce ramadánu. [celá zpráva]

Opatření se dotkne 83 tisíc lidí.

Útočili v přestrojení

V Tel Avivu útočili dva bratranci z Hebronu přestrojení za ortodoxní Židy. Na rušném tržišti začali střílet do davu lidí. Čtyři Izraelce připravili o život a dalších šestnáct jich zranili.

Útočníci, které policie identifikovala jako dvaadvacetiletého Chálida Machamru a o rok mladšího Muhammada Machamru, byli dopadeni. Jeden z nich při zásahu utrpěl zranění. Není však v ohrožení života. [celá zpráva]

Foto: Baz Ratner, Reuters

Izraelci zapalují svíčky v Tel Avivu poblíž místa, kde palestinští útočníci zabili čtyři lidi.

K útoku se přihlásilo palestinské hnutí Hamás a potvrdilo, že Machamruovi patřili k jeho milicím.

Masakr už odsoudil izraelský premiér Benjamin Netanjahu a soustrast vyjádřil také český prezident Miloš Zeman.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám