Hlavní obsah

Egypt pustí americké vyšetřovatele k troskám airbusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira/Washington

Američtí vyšetřovatelé budou moci vyšetřovat na místě pádu ruského Airbusu A321 na Sinaji a zkoumat jeho trosky. V televizi CNN to potvrdil egyptský ministr zahraničí Sámih Šukrí.

Foto: Mohamed Abd El Ghany, Reuters

Trosky ruského airbusu na Sinaji

Článek

„Egypt přijal žádost amerických vyšetřovatelů, kteří se spojili s výrobci stroje, aby byli součástí vyšetřovacího týmu. Mohou k sobě přibrat jakékoli nezbytné poradce,“ prohlásil egyptský ministr.

Americký Národní úřad pro bezpečnost dopravy (NTSB) nyní podle CNN čeká na podrobnější informace egyptských úřadů včetně upřesnění, kam budou k prozkoumání přepraveny motory z airbusu. Tyto motory vyrobila americká firma Pratt & Whitney.

K vyšetřovatelům je připraven se připojit také Federální úřad pro vyšetřování (FBI). „FBI nabídl našim partnerům v Egyptě a v Rusku forenzní asistenci a další služby,“ uvedl úřad v prohlášení.

Letoun s 224 lidmi na palubě se zřítil přede dvěma týdny. Podle amerických a britských tajných služeb byla na palubě bomba. Egyptští ani ruští vyšetřovatelé zatím neoznámili, že by měli důkazy potvrzující výbušninu v letadle.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám