Hlavní obsah

Desítky migrantů se zabarikádovaly v nákladní lodi, odmítají se vrátit do Libye

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Misuráta

Desítky migrantů se téměř před týdnem zabarikádovaly v kontejnerové lodi, která je zachytila na volném moři a dopravila do libyjského přístavu Misuráta. Odmítají se vylodit s tím, že je pro ně Libye příliš nebezpečná. Záběry přímo z lodi Nivin přepravující auta ve čtvrtek zveřejnila agentura AP.

Libyjští migranti mířící do Itálie se zabarikádovali na lodi, která je přivezla zpět domůVideo: Novinky/AP

 
Článek

„Jsme skupina migrantů, pluli jsme ve člunu do Itálie a zachránila nás komerční loď. Řekli nám, že nás vezmou do Itálie, ale dopravili nás zpátky do Libye. A doteď zůstáváme na lodi. Nevíme, jaký nás čeká osud,“ řekl AP jeden z migrantů.

Loď Nivin byla na cestě do Misuráty, v pátek večer si ale všimla člunu s 93 migranty. Všechny vylovila a dopravila na pobřeží. Dva souhlasili s tím, že loď opustí, ostatní zůstávají.

„Víme, k jakým praktikám v Libyi a v libyjských vězeních dochází, takže nemůžeme dovolit vstoupit na libyjské území,“ cituje dále jednoho z migrantů agentura AP.

Foto: Hani Amara, Reuters

Migranti v zadržovacím centru v Tripolisu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám