Hlavní obsah

Část izraelské vlády odmítá "německé" Škody Superb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli vozy Škoda Superb a Audi A6 vyhrály výběrové řízení na dodávku nových aut pro izraelskou vládu, část kabinetu v nich jezdit nechce. Jak v pondělí oznámil předseda ultrakonzervativní strany Šás Jicchak Cohen, jeho strana "bude německé vozy bojkotovat".

Článek

Narážel tím na fakt, že Škoda Auto patří stejně jako Audi pod křídla německého koncernu Volkswagen. "Pokud tímto činem vyvoláme veřejnou debatu, pak jsme dosáhli našeho cíle," řekl Cohen a vyzval všechny ministry k odmítnutí zmíněných vozů s tím, že by měli mít úctu k obětem holocaustu, zejména ve světle snah genocidu Židů zpochybnit. Uvedl to izraelský list Ha´arec

Jako oficiální vozy izraelské vlády mají superby a vozy audi nahradit značku Volvo, již izraelský kabinet používal asi 40 let. Ve výběrovém řízení Škoda Superb a Audi A6 porazily tvrdou konkurenci. I Mercedes Benz E, BMW řady 5 či Cadillak CTS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám