Hlavní obsah

Atentátník v ženských šatech zabil v Iráku 14 lidí, hlavně uprchlíků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ramádí

Nejméně 14 lidí zabil v neděli sebevražedný atentátník, který se odpálil u brány tábora pro vnitřní uprchlíky v Iráku ve městě Ramádí v sunnitské provincii Anbár. Podle agentury AFP, která hovořila s lékařem a policistou, převažují mezi oběťmi ženy a děti. Dalších 13 lidí bylo zraněno.

Foto: Erik De Castro, Reuters

Vojenské auto převáží uprchlíky v Iráku (ilustrační foto)

Článek

Atentátník se odpálil u vstupní brány do tábora. Kromě žen a dětí zabil i jednoho policistu a další dva strážné zranil. Podle agentury AP měl na sobě útočník ženské šaty.

K akci se zatím nikdo nepřihlásil, ale úřady mají podezření na Islámský stát, který podniká podobné útoky. Islámský stát byl vyhnán z Ramádí i Fallúdži, ale pořád drží některé řídce osídlené oblasti v západní provincii Anbár.

Náčelník místní rady v oblasti Wafa Adnan Fajhan řekl, že tábor bude příští týden uzavřen a lidé budou přestěhováni do jiného, bezpečnějšího zařízení.

Z tábora, který leží na okraji Ramádí u silnice na Bagdád, by se měli přesunout do zařízení na 18. kilometru, tedy blíže Bagdádu. Tam by měla proudit i větší pomoc.

Reklama

Výběr článků

Načítám