Hlavní obsah

Ariel Šaron má další zdravotní komplikace

TEL AVIV

Bývalý izraelský premiér Ariel Šaron, který v lednu utrpěl těžký záchvat mrtvice a od té doby je v kómatu, byl v pátek přemístěn na jednotku intenzivní péče. Důvodem je podle nemocničních zdrojů zánět v srdeční krajině, který způsobil značné zhoršení jeho zdravotního stavu.

Článek

"Šaron se nakazil infekcí, která postihla jeho srdce, a bude podroben intenzivní léčbě," praví se v prohlášení centra Šeba při nemocnici Tel Hašomer u Tel Avivu. "Jeho stav je momentálně stabilní."

Není to poprvé, co byl někdejší ministerský předseda v kómatu přemístěn na jednotku intenzívní péče. V srpnu strávil kvůli zápalu plic pod speciálním dohledem dva týdny. [celá zpráva]

Osmasedmdesátiletý Šaron byl hospitalizován 4. ledna, kdy ještě jako šéf vlády utrpěl těžké krvácení do mozku. [celá zpráva] Od té doby se podrobil nejméně osmi operacím, ale stále nenabyl vědomí.

V dubnu byl prohlášen za neschopného vykonávat funkce premiéra. [celá zpráva] Na jeho místo nastoupil jeho stranický kolega Ehud Olmert, který vyhrál březnové parlamentní volby.

Reklama

Související články

Izrael asi Šarona označí za trvale neschopného

Již v úterý bude pravděpodobně izraelský premiér Ariel Šaron prohlášen za "trvale neschopného" výkonu funkce. Šaron se již třetí měsíc nachází v kómatu a jeho...

Výběr článků

Načítám