Hlavní obsah

Američané našli v Iráku dívčí školu plnou výbušnin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Americká armáda ve čtvrtek oznámila, že její vojáci v sobotu objevili v rozestavěné dívčí škole na sever od irácké metropole Bagdádu velké množství výbušnin. Ty byly uschovány pod podlahou i ve stropě budovy a jejich případné odpálení by způsobilo ztráty na lidských životech neobyčejného rozsahu.

Článek

"Byl to promyšlený, sofistikovaný pokus způsobit masivní ztráty na životech těch nejnevinějších," řekl mluvčí americké armády William Caldwell. Američané našli výbušniny v dívčí škole v provincii Salahedin v sobotu poté, co si všimli detonačního zařízení, jehož drát vedl do rozestavěné budovy školy. Když do ní vstoupili, objevili pod podlahou propanovou nádrž plnou výbušnin. Ve stropě byly zabudovány dělostřelecké granáty. Posléze v budově objevili ještě jednu nádrž s propanem.

"Nálože měly být odpáleny, až když by byla budova uvedena do provozu. Bylo by to prostě neuvěřitelně hnusné, špinavé a zvrácené zabíjení, které by se tam strhlo. S ohledem na to, jak byly výbušniny skryty, je pravděpodobné, že vše bylo pečlivě naplánováno dlouho dopředu," pověděl Caldwell.

Reklama

Výběr článků

Načítám