Hlavní obsah

Izraelská raketa zabila pět Palestinců, obětí je i chlapec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GAZA

Pět Palestinců zahynulo při čtvrtečním útoku izraelských sil na vesnici Abasán v pásmu Gazy. Zabila je raketa vypálená z vrtulníku. Mezi oběťmi je i třináctiletý chlapec. Dalších šest osob bylo podle tiskové agentury AFP zraněno.

Článek

Izraelská armáda potvrdila, že boje ve vesnici Abasán jižně od tábora Chán Júnis dále pokračují. Cílem akce je zasáhnout radikály, kteří odpalují rakety na Izrael.

"Jsme přesvědčeni, že se v této oblasti skrývají tunely a další zařízení, využívaná teroristickými skupinami," uvedl mluvčí armády pro agenturu Reuters.

Izraelští vojáci podporovaní bitevními vrtulníky vstoupili do vesnice ráno. Raketa vypálena z vrtulníku zasáhla skupinu lidí, chlapec a dva z mužů patřili do stejné rodiny.

Izraelské letectvo už před tím zničilo dvoupatrový dům údajného aktivisty palestinského radikálního hnutí Hamás v uprchlickém táboře Džabálija na severu pásma Gazy. Tento noční nálet si nevyžádal žádné oběti ani zraněné, protože izraelská armáda předem varovala majitele domu.

Zničený dům prý sloužil jako skladiště zbraní, uvedla izraelská armádní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám