Hlavní obsah

V Bagdádu přepadli kanceláře televize, zabili 11 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Ozbrojená skupina vtrhla ve čtvrtek do kanceláře sunnitské satelitní televize v Bagdádu, kde zabila několik lidí. O útoku informovala irácká policie, podle níž zemřelo jedenáct lidí. Šlo především o strážce a techniky.

Článek

Kanceláře nového kanálu Aš-Šaabíja se nacházely na východě irácké metropole. Stanice zatím vysílala jen textové zprávy, hudbu a reklamu.

Podle zpráv vyšetřovatelů byli útočníci oblečeni v policejních uniformách a přijeli v šesti autech s označením policie.

Pracovník televize sdělil AFP, že mezi oběťmi útoku je generální ředitel Abdar Rahím Nasráví a moderátor Zakir Husajn. Jeden pracovníků televize útok s těžkými zraněními přežil.

Někteří ze zaměstnanců prý v televizi spávali, takže v době útoku byli přepadeni v posteli. Jeden byl zastřelen v koupelně. Většinu obětí zasáhly kulky do hlavy a do hrudníku. Útočníci používali pistole s tlumičem.

Podle prvních údajů jde o další projev sektářského násilí mezi šíity a sunnity. Sunnité často obviňují šíitská komanda smrti, že operují v rámci policie.

Útok auty s náložemi

Sídlo televize nebylo ve čtvrtek jediným místem útoku. Pět osob zahynulo a jedenáct jich bylo zraněno při koordinovaném útoku dvěma auty s náložemi. Druhá vybuchla ve chvíli, kdy na místo první exploze dorazili policisté a záchranáři .

Reklama

Výběr článků

Načítám