Hlavní obsah

Atetátník zabil v Kábulu tucet lidí

KÁBUL

Sebevražedný atentátník zabil při sobotním útoku v afghánském Kábulu nejméně 12 lidí. Dalších nejméně 42 osob bylo zraněno. K akci se přihlásilo fundamentalistické hnutí Tálibán.

Článek

"Byl to sebevražedný útok," uvedl šéf kábulské kriminálky Ališáh Paktiawal a dodal: "Počet obětí, mrtvých i raněných, je vysoký, zatím však nemáme přesná čísla, protože byli rozvezeni do různých nemocnic." Některé zprávy uvádějí až 54 raněných.

"Většinu obětí tvoří policisté, zaměstnanci ministerstva a my čekáme, že bilance bude vysoká," upozornil dále. Policista Laal Agha dodal, že sám viděl těla čtyř svých kolegů, která výbuch roztrhal. Zahynuli i tři prodavači.

Mnozí ze zraněných jsou v kritickém stavu a počet mrtvých by mohl stoupnout, sdělil doktor Salám Džalalí z ministerstva zdravotnictví.

Atentátník se odpálil v osm hodin ráno místního času v úzké uličce vedoucí ke vchodu do ministerstva vnitra, kterou spěchal do práce dav policistů i civilistů. Protože se muž choval podezřele, policejní hlídka se jej rozhodla zkontrolovat. V tu chvíli odpálil nálož.

Exploze vyrazila okna v obchodech v uličce. Tři z obchodů byly zcela zničeny, řekl policejní šéf.

Policie celou oblast uzavřela a přístup umožnila pouze sanitním vozům, které odvážejí raněné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám