Hlavní obsah

Hamás přišlo v pásmu Gazy podpořit 10 tisíc lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GAZA

V pásmu Gazy se v pátek sešlo na manifestaci na podporu vládního Hamásu 10 000 Palestinců. Volali protiizraelská hesla a slib, že nikdy židovský stát neuznají. Lidé manifestovali v uprchlíckém táboře Džabálija na severu Gazy, jež je baštou Hamásu.

Článek

"Prosíme boha, aby potrestal takzvaný Izrael i jeho spojence. Slibujeme, že ho nikdy neuznáme, i kdybychom měli všichni zemřít," řekl účastník akce, poslanec Hamásu Mušir Masrí. Obvinil bývalou vládní stranu Fatah a předsedu samosprávy Mahmúda Abbáse, že se pokouší Hamás přimět k uznání Izraele. "Chtějí, abychom uznali okupaci, ale to se nikdy nestane," uvedl Masrí.

"Podporujeme palestinskou vládu. Jsem připraveni umřít hlady, ale nikoli dělat kompromisy v palestinské záležitosti," prohlásil další z účastníků demonstrace.

Izraelci propustili místopředsedu palestinské vlády

Izraelský vojenský soud ve středu pro nedostatek důkazů propustil zadržovaného místopředsedu palestinské vlády Násira Šajra, který patří k vysokým představitelům radikálního vládního hnutí Hamás.

Ve vazbě zůstává dalších 31 členů vedení Hamásu včetně 21 poslanců a ministrů. [celá zpráva] Vojenský soud je tento týden odmítl propustit na kauci kvůli potřebě dalších výslechů. Mnozí ze zatčených byli obviněni z účasti v teroristické organizaci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám