Hlavní obsah

Výbuch u Tel Avivu zabil člověka, šest lidí zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEl AVIV

Jižně od izraelského Tel Avivu v pátek vybuchla bomba v automobilu. Zabila jednoho člověka a dalších šest zranila. Policie nepotvrdila zprávu izraelského rozhlasu, podle něhož byl za akcí sebevražedný atentátník, jehož výbušniny explodovaly předčasně. Podle policie je incident kriminální povahy.

Článek

Mrtvý je řidič automobilu, zranění ostatní účastníci provozu, chodci a dva policisté. Obětí se stal Izraelec, který patřil k zločineckému podsvětí a policii byl znám.

Bomby byly ukryty pod sedadlem řidiče a vybuchly ve chvíli, kdy muž startoval. Mezi zraněnými je desetiletý chlapec a malé dítě, zranění dvou osob jsou vážná. Auto vybuchlo na silniční křižovatce v Rišon Lecionu a exploze poškodila domy i vozidla do vzdálenosti 200 metrů.

Izrael se připravuje na Svátek smíření - Jom kippur, a bezpečnostní opatření jsou v těchto dnech zvlášť přísná. Svátek připadá na neděli a byly kvůli němu uzavřeny přechody na palestinská území.

Reklama

Související témata:

Související články

Hamás odmítl uznat Izrael, jak slíbil Abbás

Radikální palestinské hnutí Hamás, která vyhrálo lednové volby, v pátek odmítlo účastnit se vlády národní jednoty, pokud by takový kabinet uznal stát Izrael....

Výběr článků

Načítám