Hlavní obsah

Oběťmi útoku na jemenské tržiště jsou civilisté

– Saná

Při útoku na tržiště v severojemenské provincii Saada přišlo o život nejméně čtrnáct civilistů. S odvoláním na místní zdravotníky a média napojená na šíitské povstalce o tom informovala agentura Reuters v pondělí večer.

Foto: Novinky

Provincie Saada v Jemenu

Článek

Ředitel místní nemocnice Reuters sdělil, že při bombardování přišlo o život 13 lidí, včetně dvou dětí. Dalších 23 lidí bylo zraněno. Nálety připsal mezinárodní koalici, která v čele se Saúdskou Arábií v Jemenu bojuje na straně mezinárodně uznané vlády proti šíitským povstalcům známým jako Húsíové.

Televizní stanice vzbouřenců Al-Masíra později uvedla, že bilance obětí stoupla z deseti na 14, včetně čtyř dětí.

Podle jemenského vládního ministerstva informací naopak trh ostřelovali povstalci ve snaze rozpoutat konflikt s místním kmenem a zabili přitom deset civilistů.

Jemen sužuje válka, v níž proti sobě bojují šíitští povstalci podporovaní Íránem a vládní vojska mezinárodně uznávaného prezidenta Abda Rabbúa Mansúra Hádího, jemuž od roku 2015 pomáhá koalice v čele se sunnitskou Saúdskou Arábií. Některé zdroje odhadují, že v konfliktu přišlo o život na 50 000 Jemenců. Dalších asi 14 milionů lidí v zemi podle OSN trpí hlady.

Reklama

Výběr článků

Načítám