Hlavní obsah

Předseda afghánské fotbalové federace nařčen ze zneužívání hráček

Kábul

Afghánský generální prokurátor odvolal z funkce předsedu tamní fotbalové federace Karíma Keramuddína kvůli aféře kolem údajného sexuálního, fyzického a psychického zneužívání hráček národního týmu. V neděli o tom informovala agentura Reuters.

Foto: ČTK

Článek

O místo ve fotbalové federaci přišlo také jejích pět dalších činitelů. Podle úřadu generálního prokurátora vyšetřování stále pokračuje. Keramuddín se zatím k věci nevyjádřil.

Britský list The Guardian začátkem tohoto měsíce informoval o násilí na fotbalistkách, které se údajně dělo v sídle afghánské fotbalové federace a na tréninkovém kempu v únoru v Jordánsku. Afghánský prezident Ašraf Ghaní označil tyto informace za "šokující a nepřijatelné pro nikoho z Afghánců". Nařídil zahájit vyšetřování případu.

Oběti se bojí

Podle afghánské fotbalové federace jsou obvinění "neopodstatněná", její zástupci však uvedli, že budou při vyšetřování plně spolupracovat.

Agentura Reuters připomíná, že Afghánistán je pro ženy jednou z nejnebezpečnějších zemí na světě. Obvinění z mimomanželských sexuálních kontaktů může mít pro ženy fatální následky. Oběti sexuálního obtěžování proto jen zcela zřídka mluví o tom, co se jim stalo ze strachu, že budou nařčeny z cizoložství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám