Hlavní obsah

Sýrie tvrdila, že se stala terčem dalšího útoku, šlo zřejmě ale jen o planý poplach

– Damašek • Aktualizováno

Syrská státní televize v pondělí informovala, že se země opět ocitla pod palbou a tamní protivzdušná obrana zlikvidovala několik dní po spojeneckém úderu dvě rakety nad základnou v provincii Homs v centrální části země. Představitel lokálních provládní sil ale později uvedl, Žádné rakety na základnu v Homsu vypáleny nebyly; aktivaci syrské obrany způsobil planý poplach.

Foto: Hassan Ammar, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Íránem podporované hnutí Hizballáh v pondělí nezávisle na syrské televizi uvedlo, že syrská armáda sestřelila jiné tři rakety u letiště poblíž Damašku.

Libanonské šíitské hnutí sympatizující se syrským režimem uvedlo, že syrská obrana zlikvidovala tři střely mířící na vojenské letiště východně od Damašku, o čemž se však syrská státní média nezmínila.

Tato letecká základna byla podle opozičních zdrojů Reuters pro Damašek zásadním bodem v útocích na rebely ovládanou oblast východní Ghúty.

Reklama

Související témata:

Související články

Trump chystal třikrát tvrdší bombardování

Původně zamýšlená varianta amerického úderu na Sýrii byla podstatně tvrdší a počítala i s možností zásahu ruských a íránských cílů. Napsal to deník The Wall...

Výběr článků

Načítám