Hlavní obsah

V Turecku zadrželi 140 lidí podezřelých z příslušnosti k Islámskému státu

Ankara

Turecká policie při rozsáhlé operaci proti radikálům z Islámského státu (IS) zadržela ve čtvrtek v Ankaře 111 lidí z 245, na které byl vydán zatykač. Dalších 27 lidí bylo zadrženo v provincii Bursa na severozápadě země a čtyři už ve středu v anatolské provincii Kayseri.

Foto: Sertac Kayar, Reuters

Příslušník tureckých speciálních policejních sil v akci

Článek

Na zátahu v Ankaře se podílelo 1500 policistů. Zasahovali současně na 250 místech ve třech čtvrtích hlavního města. Zajištěno bylo i značné množství dokumentů, ať už písemných, nebo v elektronické formě. Uvedla to agentura Andadolu s odvoláním na kancelář veřejného žalobce v Ankaře.

Při zátahu v Burse byli zadrženi i Syřané. Národnost zadržených v Ankaře zveřejněna nebyla.

Ve středu byli zadrženi čtyři podezřelí na základě zprávy tajné služby, že do Turecka dorazil Iráčan Abdal Chalíd Kádir Alí. Ten sdílel záběry na sociálních sítích, jak zastřelil svého bratra, jenž se stavěl proti džihádistům, uvedl list Hürriyet. Podařilo se ho zatknout i se třemi komplici.

Od loňského srpna při zátazích na teroristy IS byly zadrženy tisíce lidí. Turecko opakovaně čelilo atentátům radikálů z IS. Ti po vyvrácení samozvaného chalífátu z kořenů prchají ze Sýrie a Iráku, přičemž Turecko je jejich oblíbeným cílem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám