Hlavní obsah

Radikálové Islámského státu pozabíjeli v Sýrii přes stovku civilistů, tvrdí SOHR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Bojovníci Islámského státu hluboko za frontovou linií, na území kontrolovaném syrským režimem, povraždili ve městě Karjatajn na západě země 128 civilistů. Tvrdí to alespoň exilová organizace SOHR, která situaci v Sýrii sleduje z Londýna.

Foto: Novinky/Reuters

Ilustrační foto

Článek

Karjatajn nacházející se v provincii Homs asi 300 kilometrů od jedné z posledních bašt Islámského státu - města Dajr az-Zaur - se podařilo Islámskému státu v překvapivém útoku znovu dobýt minulý týden.

O víkendu ho ale opět osvobodila syrská armáda. Osvobození však předcházely pětidenní tuhé boje, při nichž padlo 153 syrských vojáků a jejich spojenců.

Minulý týden se podařilo zcela osvobodit syrskou Rakku, kde Islámský stát v roce 2013 vyhlásil samozvaný chalífát a udělal z Rakky jeho hlavní město. [celá zpráva]

Válka v Sýrii trvá už sedmým rokem, padlo v ní na půl miliónu lidí a další milióny (až polovina z 19 miliónu obyvatel Sýrie) musely opustit své domovy.

Reklama

Výběr článků

Načítám