Hlavní obsah

Auto s atentátníky a výbušninami na Sinaji přejel tank, obětem nezabránil

Káhira

Posádka egyptského tanku se na Sinaji pokusila zneškodnit auto radikálů naložené výbušninami. Najela na něj, tankem ho dvakrát přejela. Tragédii však nezabránila. Několik vteřin po odjezdu tanku nálož ve voze explodovala a zabila sedm lidí včetně dvou malých dětí, uvedl mluvčí egyptských ozbrojených sil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tank přejel na Sinaji auto atentátníků, exploze zabila sedm lidí Video: Reuters

 
Článek

Egyptská armáda uvedla, že u kontrolního stanoviště u města Ariš, kde jsou útoky radikálů časté, v pondělí zjistila podezřelé vozidlo, které mohlo být naloženo výbušninami.

Terénní vůz, ve kterém jeli čtyři lidi, překvapivě zastavil poblíž stanoviště armády. Proti němu proto ihned vyrazil tank, který se přes vozidlo převalil. Pak se otočil a přejel ještě jednou jeho přední část, aby nemohlo pokračovat v jízdě. Cílem bylo předejít explozi. To se však nepodařilo. Když tank odjížděl, nálož vybuchla a zabila tři muže, dvě ženy a dvě děti.

„Exploze byla mohutná, (vůz) vezl kolem 100 kilogramů silných výbušnin,“ řekl mluvčí armády televizi Al-Arábíja. Podle něj mohl výbuch zabít až padesát lidí. O osudu osádky vozidla s výbušninami nejsou informace.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, na Sinaji ale působí odnož Islámského státu, která napadá egyptské síly. Stála také za atentátem na ruské letadlo Metrojetu letící z Šam aš-Šajchu do Petrohradu, na jehož palubě zahynulo 31. října 2015 224 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám