Hlavní obsah

Ozbrojenci v Jeruzalémě stříleli do policistů, dva zabili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém
Aktualizováno

Tři útočníci v centru Jeruzaléma v pátek spustili střelbu v blízkosti Chrámové hory, kde se nacházejí posvátná místa židů i muslimů. Tři lidi postřelili, dva izraelští policisté, kteří byli zraněni vážně, po převozu do nemocnice zemřeli, uvedl server BBC. Ozbrojenci se pokusili o útěk, ale byli při něm bezpečnostními silami zastřeleni, uvedl server deníku Ha’arec.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U Chrámové hory v Jeruzalémě zaútočili tři ozbrojenciVideo: AP

 
Článek

Útočníci udeřili na policejní hlídku u jednoho ze vchodů na Chrámovou horu, kterou muslimové nazývají Vznešená svatyně a kde se nachází mešita Al-Aksá a ve starověku tam stál monumentální židovský chrám.

Podle policie spustili střelbu cestou od Chrámové hory ke Lví bráně vedoucí do Východního Jeruzaléma. Po útoku prchali směrem k tamní mešitě, ale byli zastřeleni. Měli u sebe dvě pušky a pistoli.

Úřady po incidentu komplex uzavřely a zrušeny byly i páteční modlitby.

Násilnosti mezi Izraelci a Palestinci si od podzimu 2015 vyžádaly 320 mrtvých, většinou Palestinců. Podle izraelských úřadů zemřela většina Palestinců při útocích nožem, střelnou zbraní nebo autem.

Foto: Eliana Aponte, Reuters

Chrámová hora

Reklama

Výběr článků

Načítám