Hlavní obsah

Islámský stát dobývá vesnici jižně od Mosulu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mosul

Bojovníci Islámského státu dobyli většinu vesnice jižně od iráckého Mosulu, o který přišli a kde kladou už jen poslední zbytky odporu. V úterý o tom informovala agentura Reuters.

Bojovník Islámského státu. Ilustrační foto

Článek

Bojovníci ozbrojení kulomety a raketomety nyní ovládají více než tři čtvrtiny vesnice Imáma Gharbího na západním břehu Tigridu zhruba 70 kilometrů jižně od Mosulu a podle vojenského zdroje Reuters by jim na pomoc ještě měly přijít posily. Útok zahájili minulý týden. [celá zpráva]

Podle agentury Reuters se po ztrátě kontroly nad Mosulem dají podobné útoky skupin IS ve vesnických a pouštních oblastech na jih a západ od města očekávat.

Irácká vláda nyní na dobytých územích čelí úkolu zamezit sektářskému napětí, z něhož těžil Islámský stát při své expanzi.

Reklama

Související témata:

Související články

Iráčtí vojáci už slaví v ulicích Mosulu

Islámský stát ve své někdejší největší državě v iráckém Mosulu klade poslední zbytky odporu, který útočící jednotky do několika hodin zlomí. Oznámila to irácká...

Výběr článků

Načítám