Hlavní obsah

V Justičním paláci v Damašku se odpálil sebevrah, pak přišel další výbuch

Damašek
Aktualizováno

V Justičním paláci v syrském hlavním městě Damašku se odpálil sebevražedný útočník. Zahynulo 31 lidí a 60 dalších bylo zraněno, uvedlo ministestvo spravedlnosti. O hodinu později otřásla městem druhá exploze, ohlásila státní televize. Přesně před šesti lety začala v zemi válka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při útoku na Justiční palác v Damašku zemřelo přes 30 lidíVideo: AP

 
Článek

K útoku v soudním paláci se zatím nikdo nepřihlásil. Státní agentura SANA uvedla, že teroristé uvnitř budovy ve čtvrti Hamidíja odpálili podomácku vyrobenou nálož. Svědkové uvedli, že budovou otřásla velmi silná exploze. „Všude bylo plno krve,” citovala agentura AFP jednu advokátku.

Ramí Abdar Rahmán z exilové organizace SOHR uvedl, že mnoho zraněných lidí je v kritickém stavu.

Druhá exploze nastala o hodinu později v restauraci v západní části města. Také tam podle SANA udeřil sebevrah s výbušninami. Agentura uvedla, že zemřel neupřesněný počet lidí.

Záchranáři v Damašku vynášejí těla obětí.

Kouř po výbuchu v centru Damašku

Útoky se udály v den šestého výročí začátku konfliktu v Sýrii, který si podle různých odhadů vyžádal přes 300 000 obětí, exilová organizace SOHR hovoří o 465 000 mrtvých.

Damašek byl dějištěm krvavého atentátu také o víkendu. Zahynulo sedm desítek lidí, většinou šíitští poutníci z Iráku. K útoku se přihlásili sunnitští radikálové. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám