Hlavní obsah

Na území Izraele dopadly další rakety odpálené ze Sinaje

Jeruzalém

Na jih Izraele v pondělí dopadly dvě rakety vypálené z egyptského Sinajského poloostrova. Nikoho ale nezabily a nezpůsobily ani hmotné škody. Je to druhý podobný incident za posledních čtrnáct dní. Informovala o tom izraelská armáda.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Střela Arrow 3 izraelské protiraketové obrany. Ilustrační foto

Článek

K minulému útoku z 8. února se přihlásila organizace Islámský stát. Její tři rakety mířily na letovisko Ejlat a zachytila je izraelská protiraketová obrana Železná klenba. Další z raket dopadla mimo město a tam explodovala.

K pondělní raketové palbě se zatím žádná skupina nepřihlásila. Sinajský poloostrov je základnou radikálů hlásících se k Islámskému státu. Tamní radikálové často útočí na egyptské policisty a vojáky.

Únorové útoky na Izrael se dávají do souvislosti se smrtí dvou Palestinců na Sinaji. Palestinský Hamás tvrdí, že zemřeli při izraelském útoku, izraelská armáda ale podíl na jejich smrti popřela.

Z Egypta nebyl Izrael ostřelován raketami od roku 2015. Egypt je první arabskou zemí, která uzavřela s Izraelem mírovou dohodu.

Reklama

Související články

Izrael podnikl nálet na Sinaji

Izrael podnikl v noci na čtvrtek nálet u hranic s Egyptem. Oznámila to agentura AFP s odvoláním na zdravotnické úřady v Pásmu Gazy, kterému vládne radikální...

Výběr článků

Načítám