Hlavní obsah

V Íránu se srazily vlaky a vzplály, obětí je přes čtyřicet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teherán
Aktualizováno

Na 43 stoupl počet obětí páteční ranní srážky dvou vlaků v malé stanici Haft Chán u města Šáhrúd asi 250 km východně od Teheránu, uvedla íránská státní televize. Počet zraněných dosáhl stovky. Vlaky se po střetu vzňaly.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka vlaků v ÍránuVideo: Reuters

 
Článek

„K nehodě došlo, když jedoucí osobní vlak narazil do jiného, který zastavil ve stanici,“ uvedla televize k nehodě ve stanici Haft Chán, která leží na hlavní trase spojující Teherán s Mašhádem.

Televize neuvedla kolik lidí oběma vlaky cestovalo.

Mezi oběťmi jsou nejméně čtyři železničáři.

„Zrovna jsem spal, když ke srážce došlo. Myslel jsem si, že to je nálet... Když jsem otevřel oči, všude byla krev," citovala agentura Reuters jednoho ze zraněných cestujících.

Fotografie zveřejněné na Twitteru.

„Neznáme přesný počet mrtvých, protože vlak hoří,“ uvedl nejprve podle AP Hassan Šokrollahu z Červeného půlměsíce. Dodal, že záchranné práce komplikuje odlehlost vesnice.

Podle televize vykolejily čtyři vagóny a dva vzplály.

Příčina nehody zatím není známa, guvernér provincie Semnán Muhammad Réza Chabbáz ale uvedl, že stojící vlak nebyl ve stanici, ale pět kilometrů před ní přímo na hlavní trati. Mohl mít poruchu způsobenou mrazivým počasím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám