Hlavní obsah

Syrské jednotky opět obklíčily vzbouřence v Aleppu

Aleppo

Vzbouřence v syrském Aleppu odřízla po dobytí vojenských akademií na jihozápadě města syrská vládní vojska, uvedla televize Al-Džazíra. Vládní síly za podpory letectva odrazily srpnový výpad vzbouřenců a vytlačily je z území, která rebelové dokázali dobýt. Vzbouřenci plánují další protiofenzívu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Syrské jednotky dobyly zpět od rebelů oblasti na jihozápadě AleppaVideo: Reuters

 
Článek

Syrská státní televize v neděli večer citovala vojenský zdroj, který řekl, že „ozbrojené síly ve spolupráci se spojenci převzali plnou kontrolu nad oblastí vojenských akademií v Aleppu a čistí oblast od zbylých teroristů“. [celá zpráva]

Foto: Abdalrhman Ismail, Reuters

Trosky budov v Aleppu

Postup, jak řekl „odřízl všechny zásobovací cesty teroristických skupin z jihu provincie Aleppo do východních čtvrtí města a Ramúsy“.

Foto: Abdalrhman Ismail, Reuters

Syrský chlapec v obklíčené části Aleppa

„Armáda zvládla ovládnout mnoho oblastí v prázdném komplexu, kde jsou vojenská zařízení. Frakce vzbouřenců sdělily, že se sjednotí, aby zahájily další protiofenzívu,“ řekl zpravodaj Al-Džazíry. Zdůraznil strategický význam oblasti okolo vojenských akademií. „Ramúsa je důležitá pro všechny strany. Je klíčová pro vládu, protože tudy vede cesta k obklíčení všech oblastí držených vzbouřenci. Je také zásadní pro vzbouřence, protože tudy vede jediná zásobovací linie.

Mapa zachycující obklíčení východní části Aleppa (vzbouřenci zeleně, vládní vojka růžová, Kurdové žlutě)

Už v červenci syrské vládní jednotky rebely v Aleppu obklíčily, když odřízly jedinou přístupovou cestu ze severu. [celá zpráva]

Foto: Abdalrhman Ismail, Reuters

Život v obklíčené části Aleppa

Rebelům se při srpnovém protiútoku podařilo prorazit obklíčení na jihu, když obsadili čtvrť Ramúsa. [celá zpráva]

Obklíčení opět zkomplikuje beztak zoufalou situaci obyvatel obklíčené části města.

Foto: Abdalrhman Ismail, Reuters

Trosky budov v Aleppu

Ofenzíva Damašku za podpory letectva zhatila plány na rusko-americkou dohodu o Sýrii. Ta předpokládala otevření původního zásobovacího koridoru do východní části Aleppa ze severu a vytvoření bezpečné zóny ve městě. Syrská armáda by podle ní také nemohla používat letectvo, které jí pomohlo zatlačit vzbouřence zpět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám