Hlavní obsah

V Sýrii sestřelili ruský vrtulník, všech pět vojáků zahynulo

– Moskva • Aktualizováno

Ruský vrtulník Mil Mi-8 byl v pondělí v Sýrii v provincii Idlíb sestřelen palbou ze země, uvedlo ruské ministerstvo obrany podle agentury Interfax. Na palubě stroje vracejícího se na základnu v provincii Latakíja bylo pět vojáků, všichni zahynuli, uvedl mluvčí ruského prezidenta Vladimira Putina.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Sýrii sestřelili ruský vrtulník, všech pět vojáků zahynuloVideo: Reuters

 
Článek

„1. srpna byl palbou ze země sestřelen ruský vojenský transportní vrtulník Mi-8, který se vracel na základnu Chmejmim po dodání humanitární pomoci do města Halab,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany.

„Na palubě vrtulníku se nacházeli tři členové posádky a dva důstojníci ruského centra pro dojednání příměří v Sýrii,“ dodalo ministerstvo.

„Podle toho, co víme z informací ministerstva obrany, ti, kdo byli ve vrtulníku, zemřeli. Zemřeli hrdinskou smrtí, protože šli do stroje s tím, aby minimalizovali oběti na zemi,” řekl mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Foto: Ammar Abdullah, Reuters

Ocasní část sestřeleného vrtulníku Mi-8

Podle fotografií ze sociálních sítí vrtulník po dopadu shořel. Radikálové na nich odnášejí mrtvá těla, uvedla BBC. SOHR oznámila, že bylo z trosek vyproštěno tělo pilota, u něhož se našly ruské doklady.

Rusko už ztratilo v Sýrii pár vrtulníků, 8. července byl sestřelen Islámským státem u Palmýry syrský bitevní vrtulník Mi-25. Dva ruští členové posádky zahynuli. [celá zpráva]

Foto: Ammar Abdullah, Reuters

Vzbouřenci u trosek sestřeleného ruského vrtulníku

Už 12. dubna se u Homsu zřítil moderní bitevní vrtulník Mi-28N Noční lovec. Oba členové posádky zahynuli. Stroj měl technickou závadu. [celá zpráva]

Foto: Ammar Abdullah, Reuters

Rebelové si prohlížejí v provincii Idlíb trosky sestřeleného ruského vrtulníku Mi-8

Jako první byl sestřelen 24. listopadu Mi-8AMTŠ, který se podílel na záchraně jednoho ze členů posádky sestřeleného bombardéru Suchoj Su-24. Jeden voják přitom padl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám