Hlavní obsah

Atentátníci v Jemenu povraždili 45 lidí, cílili na armádní brance

– Aden

Dva sebevražední atentátníci v pondělí v jihojemenském přístavním městě Aden pozabíjeli 45 lidí. Podle agentury AP je mezi nimi mnoho armádních branců. K útokům se přihlásil Islámský stát. Aden byl osvobozen po bojích s šíitskými povstalci loni a nyní v něm sídlí vláda.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dva sebevražední atentátníci zabili v Jemenu 45 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Agentura AP s odvoláním na místní policii oznámila, že první sebevražedný atentátník odpálil nálože v autě u fronty před armádním náborovým centre. Zemřelo 20 lidí.

Druhý útočník se vmísil mezi skupinu čekající před domem jednoho z armádních velitelů a zabil 25 lidí.

Islámský stát v prohlášení napsal, že cílem útoků byla "odpadlická jemenská armáda". Jedním z atentátníků byl podle prohlášení abú Alí Adení. Odpálil své nálože mezi branci shromážděnými před bydlištěm velitele vojenské základny Badr.

Při tom přišlo o život 30 lidí a zbylí zemřeli, když podle Islámského státu "vybuchla nálož u vjezdu na základnu Badr".

Islámskému státu se tak podařilo za deset dní spáchat proti jemenským bezpečnostním složkám dva atentáty. Přihlásil se totiž také k akci v Mukalle, kde 15. května při sebevražedném útoku zemřelo 41 uchazečů o práci u policie.

Reklama

Související články

Islámský stát zabíjel v Iráku i Jemenu

Islámský stát v neděli znovu zaútočil. A to nejen v Iráku, kde v posledních dnech vedl hned několik sebevražedných úderů, ale také v Jemenu. Džihádisté při...

Výběr článků

Načítám