Hlavní obsah

V Pákistánu kopou masové hroby pro ty, kteří teprve mají zahynout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karáčí

Hrobaři v Karáčí mají napilno. Dostali za úkol vyhloubit masové hroby pro budoucí oběti veder, která v těchto dnech sužují Pákistán. Minulý rok podlehlo úmornému horku v této blízkovýchodní zemi na 1300 lidí v několika dnech a těla nebylo kam pohřbívat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Karáčí vykopávají masové hroby pro budoucí oběti vlny vederVideo: Reuters

 
Článek

„Díky Bohu, že jsme letos lépe připraveni. Bůh nám odpusť, ale už jsme vykopali hroby pro 300 těl,“ řekl agentuře Reuters osmadvacetiletý Baloc, který pracuje jako hrobník na rozlehlém hřbitově v pákistánské metropoli Karáčí.

Při loňské vlně veder nebyly přeplněny jen hřbitovy, ale také nemocnice a márnice. Teploty během několika hodin vyletěly až k 44 stupňům Celsia, což je téměř o deset stupňů více než je v tomto období obvyklé, a lidé hromadně kolabovali na ulicích.

Úřady kvůli extrémním vedrům zmobilizovaly armádu, která distribuovala vodu a stavěla mobilní přístřeší, kde mohli lidí spočinout ve stínu, stejně to ale nestačilo.

Co když zas vypadne proud

Město ale slibuje, že je tentokrát připraveno lépe, a to nejen co se hrobů týče.

„Tentokrát máme v Karáčí připraveno 56 mobilních nemocnic, které mají tuším 1850 míst pro přehřáté pacienty,“ řekl agentuře Reuters zdravotní komisař pákistánské metropole Asif Hyder Shah.

Město zároveň nakupuje stroje na led a zřizuje distribuční místa s pitnou vodou.

Veškerá opatření ale mohou vyjít vniveč, pokud ve městě stejně jako už mnohokrát v minulosti vypadne elektrická rozvodná síť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám