Hlavní obsah

Bagdádem otřásly další bomby, 63 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád
Aktualizováno

Iráckým hlavním městem Bagdádem v úterý otřásly v úterý čtyři pumové útoky. Zemřelo při nich nejméně 63 lidí a více než 105 dalších bylo zraněno. Tři exploze zasáhly šíitské čtvrtě, čtvrtý smíšenou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bagdádem otřásly další bombové útokyVideo: AP

 
Článek

První bomba vybuchla na tržišti v převážně šíitské čtvrti Šaab na severu města. Tam nejprve explodovalo auto u betonové zdi. Když se na místo seběhli lidé pomáhat,  odpálil se sebevražedný útočník. K útoku, který měl 28 obětí, se přihlásil Islámský stát.

Druhá nálož explodovala v jižní městské části Rašíd, kde žijí šíité i sunnité

Foto: Wissm al-Okili, Reuters

V Bagdádu opakovaně útočí Islámský stát.

Třetí nálož explodovala na přeplněném tržišti v převážně šíitské čtvrti Sadr City a usmrtila nejméně 21 lidí, uvedla agentura Reuters s odvoláním na policejní a lékařské zdroje. Dalších 15 lidí utrpělo zranění.

Při čtvrtém útoku zabil sebevražedný atentátník devět lidí v restauraci. I když se k dalším atentátům nikdo nepřihlásil, podle expertů nesou rukopis IS.

Související témata:

Foto: Reuters

Bojovník Islámského státu s vlajkou v Mosulu

Už útoky z minulého týdne si vyžádaly více než sto mrtvých, o víkendu pak džihádisté zaútočili jak v Bagdádu, tak v Tádží severně od města, kde přepadli státní plynárnu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Atentát v Bagdádu má tucet obětí

Nejméně dvanáct lidí zahynulo v pondělí při sebevražedném atentátu v šíitské čtvrti na východě Bagdádu. Exploze bomby v autě zranila dalších 38 osob, uvedla...

Výběr článků

Načítám