Hlavní obsah

Při náletech na Sýrii bylo zabito na 30 bojovníků Islámského státu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara

Při náletech Turecka a mezinárodní koalice vedené USA zahynulo na severu Sýrie u města Halab 27 radikálů organizace Islámský stát. Oblast kontroluje Islámský stát (IS). V pondělí o tom informovala stanice CNN. Neupřesnila, která místa byla zasažena.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Turecké tanky u hranic se Sýrií u Surucu

Článek

Turecko v posledních týdnech bombarduje pozice IS v odvetě za ostřelování svého hraničního města Kilis. Rakety a minometné granáty IS tam od ledna zabily už 20 lidí, většinou syrských uprchlíků. Těch žije ve městě na 100 tisíc.

Armáda podle listu Zaman v pondělí oznámila, že turecké samohybné houfnice s dostřelem 40 km umístěné u Kilisu ostřelovaly okolí Halabu.

V sobotu Turecko oznámilo, že při útoku jeho armády bylo v oblasti severně od Halabu zabito 45 členů IS.

Islámský stát vyhlásil ve svém hlavním městě Rakka výjimečný stav, protože se bojí brzkého útoku a obklíčení, informovala CNN. K městu se blíží z východu i ze západu bojovníci Syrských demokratických sil a Syrské arabské koalice, uvedl mluvčí Pentagonu Steve Warren. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Foto: Profimedia.cz

Bojovníků Islámského státu je o tisíce méně, tvrdí USA

USA a některé další západní státy spolu se Saúdskou Arábií a zeměmi Perského zálivu a Tureckem podporují v syrském konfliktu skupiny bojující proti vládě Bašára Asada, za níž stojí Rusko a Írán.

Reklama

Výběr článků

Načítám